A karantén alatt sok nő új tevékenység után nézett Paraguayban is. Sokan az állásukat is elvesztették, vagy időlegesen kénytelenek voltak a megszokott munkájuk szüneteltetésére – ezért nem csupán hobbiból kezdenek olyan új elfoglaltságba, ami némi jövedelmet is generálhat. A fogorvosból így lett most gyertyakészítő Asunciónban…

A kreativitás és az fejlődni akarás vágya két nagyon fontos pont a világjárvány alatt. Licie Chamorro fogorvosként dolgozik, de mivel a járvány miatt nem tudott betegeket fogadni, keresett egy másik jövedelemforrást háztartásának fenntartásához. Házi készítésű gyertyák értékesítésére gondolt, de nem a hagyományos módon: nagyon különleges összetevőt, szójaviaszt talált a gyertyák öntéséhez – ezt fenntartható és környezetbarát termék.

„100% -ban természetes szójaviasszal dolgozom, amelyet közvetlenül a növényből nyernek, ezért megújuló és biológiailag lebomló nyersanyag, egy fenntartható és környezetbarát termék. Égése nem veszélyes az egészségre, nem mérgező és nem kormol. A szójaviasz nagyon alacsony hőmérsékleten ég, ami azt jelenti, hogy az illatok dominánsabban vannak jelen a levegőben, mert nem párolognak el, több aromát bocsátanak ki. Hevítéskor folyékonnyá válik és lehűtve visszanyeri szilárd állapotát” – mint az üzletekben is kapható, kémiai úton előállított viasz. “Fontos előny, hogy a szójaviaszból készült gyertya maradványai szappannal és vízzel nagyon könnyen eltávolíthatóak”- mondta Chamorro.

A gyertyákat egyenként, teljes mértékben kézimunkával önti a fiatal fogorvosnő. A gyertyatartó-üveggömbökhöz fatüzeléssel olvasztott üveget használtak. Mindegyik újrahasznosítható, és Chamarro újratöltési szolgáltatást is kínál. Ez a fajta kreativitás most munkahelyeket teremt sok olyan paraguayi számára, akik a járvány miatt szorult helyzetbe kerültek, és nem tudják folytatni korábbi munkájukat.

(Wochenblatt / ABC Color)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük