“A hároméves egyetemi alapképzés azoknak a jelentkezőknek ajánlott, akik nemcsak a táncművészi hivatás iránt éreznek elköteleződést, hanem szívesen adnák át tudásukat másoknak is. A hagyományos tánckultúra magas szintű elméleti és gyakorlati elsajátítása mellett a képzés lehetővé teszi egyéb táncnyelvek és tánctechnikák, mozgás- és előadó-művészeti ismeretek, színházi nyelvezetek megismerését is” – áll a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem oldalán.

“A szak elvégzése felkészít a táncművészeti alkotások értelmezésére, tánccsoportok munkájának irányítására, koreográfusokkal, rendezőkkel történő együttműködésre”. A szakon végzett növendékek elhelyezkedhetnek hivatásos együtteseknél, mozgásművészeti műhelyeknél, színházi társulatoknál, és vállalhatnak munkát szakképzett táncpedagógusként is.

(Dél-amerikai Magyar Hírlap / Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem)

Bárpult az egykori kolozsvári Központi, majd Melody szálloda épületében 2020. augusztus 1-én. A Sapientia Alapítvány a megvásárolta az ingatlant, szeptembertől itt indul a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem új, néptánc szakja, és ebben az épületben kap helyet a Hagyományok Háza kolozsvári fiókja.
(MTI/Kiss Gábor)
Étterem az egykori kolozsvári szálloda épületében.
(MTI/Kiss Gábor)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük