Az Újpest 2-1-re legyőzte szombaton a házigazda Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 2020/21-es szezonjának első fordulójában. A fővárosi lila-fehérek 2015. október 17. óta nem kaptak ki a Pakstól, azóta három döntetlen mellett ez már a 11. sikerük volt. Ezzel a találkozóval avatták fel a felújított Fehérvári úti stadiont.

A Paksi FC új, 6163 férőhelyes, Fehérvári úti stadionja az ünnepélyes átadás napján, 2020. augusztus 15.
(MTI/Szigetváry Zsolt)


    OTP Bank Liga, 1. forduló:
Paksi FC-Újpest FC 1-2 (0-1)
———————–
Paks, 3870 néző, v: Farkas Á.
    gólszerző: Ádám (76.), illetve Simon K. (17., 62.)
    sárga lap: Lenzsér (31.), Szélpál (69.), illetve Bjelos (87.)

    Paksi FC:
    ———
Holczer – Osváth, Szélpál, Lenzsér, Szabó J. – Haraszti (Bertus, 63.), Windecker, Bognár, Szakály D. (Hahn, 63.) – Böde (Sajbán, 74.), Ádám

    Újpest FC:
    ———-
Banai – Pauljevic, Máté, Ristevski, Burekovic – Nwobodo, Mitrovic (Szakály P., 101.), Onovo – Simon K. (Csongvai, 100.), Gigic (Bjelos, 82.), Bacsa

    Az első félidőben a játék képe alapján is jobb volt az Újpest, de a hivatalos statisztika is azt támasztotta alá, hogy a lila-fehérek játszanak veszélyesebben. A fővárosiak viszonylag hamar vezetést szereztek, utána a kapufát is eltalálták egyszer, és a paksi kapusnak összességében több dolga volt az első 45 percben, mint a vendégek hálóőrének.


Fordulás után újabb újpesti helyzetek voltak, majd a második fővárosi gól is megszületett. Ezt megelőzően azonban hat-hét percig állt a játék, mert a pálya locsolórendszerének egy része váratlanul beindult.


A paksiak nagyon lassan tértek magukhoz, de 15 perccel a lefújás előtt egygólosra csökkentették a különbséget. A játékvezető a locsolórendszer okozta kényszerszünet miatt 11 percet hosszabbított, de a Paksnak ez sem volt elég az egyenlítéshez, így az Újpest elvitte a három pontot a Fehérvári úti stadionból.

A mérkőzés képei:

A paksi Lenzsér Bence (b) és az újpesti Gigic Petar (j) összecsapása a Paksi FC – Újpest FC labdarúgó-mérkőzésen..
(MTI/Szigetváry Zsolt)
Az újpesti Bacsa Patrik (b) fejel, mellette a paksi Szabó János (k) és Holczer Ádám kapus (j). (MTI/Szigetváry Zsolt)
A paksi Szabó János (j) és az újpesti Simon Krisztián (b)
(MTI/Szigetváry Zsolt)

(MTI / címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük