Egy 10 éves kislány szült Argentínában, Tucumánban sorozatos nemi erőszak szomorú eredményeként. A kislány a Instituto de Maternidad y ginecología Nuestra Señora de las Mercedes Tucumán -ban adott életet gyermekének a múlt hétfőn. A lány anyja azzal védekezett, hogy kénytelen volt a szomszédhoz küldeni a lányát, “mint nevelőanyához”, mert az ikrei ellátása miatt “nem maradt ideje” a nagyobb gyermekére. A felügyelettel megbízott szomszéd nő partnere azonban sorozatosan erőszakolta a kislányt. Állítólag a terhesség hetedik (!) hónapjáig senkinek nem tűnt fel, hogy mi folyik a háttérben.

Az argentin emberiségellenes szélső-liberálisok azonnal felkapták a témát azzal, hogy “ez nem történhetett volna meg, ha már érvényben van az a Dél-Amerikában elsők közt elfogadott abortusztörvény. Így érvelt a feminista ügyvéd, Soledad Deza, a Mujeres x Mujeres alapítója is. A szélső-liberálisok a helyi hatóságokat is bírálták az eset ürügyén, akik szerintük akadályozták a “terhességmegszakítási protokoll” érvényesíthetőségét. Az igazság azonban az, hogy a terhesség az állítólagos felfedezésekor már a hetedik hónapban járt, és a magzat nem mutatta semmiféle károsodás nyomát – így a protokoll semmiképp sem lett volna alkalmazható.

Amíg a tíz éves kislány az anyaság teendőivel szembesül, az őt megerőszakoló Carlos Alberto Merlos tavaly óta szökésben van, ellene a nemzetközi elfogatóparancs kiadását is megkérték. A hatóságok szerint az ország északi részében bujkál, de nincs kizárva, hogy külföldre távozott.


(Dél-amerikai Magyar Hírlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük