Ünnepek után, új célokkal

Sikeres, hatalmas nézettséget hozó ünnepi műsorblokkon van túl a Dél-amerikai Magyar Televízió. A Televízió vezetése már az ünnepek előtt progresszív fejlődési célokat fogalmazott meg, azonban az idei ünnepi műsorblokk minden várakozáson felüli sikere után a célok csak magasabbra kerülhettek. Lantos Istvánt kérdeztük a 2022-es tervekről.

Híres magyarok Dél-Amerikában (VI. rész)

Korábban már olvashattak a témában egy nagyobb hangvételű cikket, azonban most időrend szerint bontva, mélyebben is foglalkozunk a kontinens nagy magyarjaival. A XVII. századtól napjainkig, hétről-hétre, három hónapon át kalauzoljuk olvasóinkat a dél-amerikai történelem zivataros évszázadain át napjainkig – híres magyarok életét megismerve.


Nyilasok emigrációban (VII. rész)

A Nyilaskeresztes Mozgalom vezetői számára nem maradt más választás a háború befejeződésekor, mint a menekülés a bevonuló szovjet hordák elől. Akiket elfogtak, azokra a biztos halál várt – de a rendszer alacsonyabb posztokat betöltő emberei sem akartak feltétlenül a szovjet-kommunisták kezeire kerülni. Sorozatunk hetedik része a nyilas emigráció, és az évtizedre jellemző új-nyilas mozgalmak kilencvenes évekbeli történetét dolgozza fel. Egy manapság kényesnek számító témáról, mindvégig objektíven.


Magyar karácsony a Chacón

Hogyan lehet ünnepelni a karácsonyt negyven-negyvenöt fokos rekkenő hőségben, a nyár kellős közepén? A kérdésre a választ a chacói Kovács család adja meg nekünk, akik már az ötödik évet, és ezzel együtt a negyedik karácsonyt töltik a festői szépségű paraguayi Chacón.


Hasznos tanácsok kivándorlóknak – I. rész: Argentína

A lapunkhoz érkezett megkereséseket látva egyre többen játszanak a gondolattal Magyarországon és Európa nyugati felében is, hogy Dél-Amerikába költözzenek. Az elsőre meglepőnek tűnő szándék mögött alapjaiban különböző okok rejlenek. Azt azonban látni kell, hogy a kivándorlás Dél-Amerikába nagyon különbözik attól, amit az európai polgár az “eu”-féle szabad mozgás rendszerében tapasztalhatott. Sorozatunk első részében mindjárt az egyik legkeményebb dióval kezdjük, amely a gazdasági csőd ellenére is talán a legvágyottabb desztináció: Argentínával.


A Dél-amerikai Magyar Hírlap idei első száma – a fent ajánlotton felül is számos egyéb érdekes tartalommal – január 7-én, pénteken jelenik meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük