A magyar lányhoki-válogatott jó hajrával 5-3-ra legyőzte a norvég csapatot a chomutovi olimpiai selejtező szombati játéknapján, így vasárnap a pekingi kijutásért mérkőzik meg a házigazda cseh együttessel. Lisa Haley szövetségi kapitány együttese kapushibát kihasználva vezetést szerzett, de a rivális 2 perc 3 másodperc alatt három emberelőnyös gólt ütött. Gasparics Fanni szépítését követően, az 50. percben Jókai-Szilágyi Kinga létszámfölényben egyenlített. Az 56. percben Kreisz Emma is emberelőnyt váltott gólra, majd a végjátékot sikerült kivédekezni, Seregély Míra pedig az üres norvég kapuba lőtt.
    
A chomutovi torna első helyezettje vehet részt a februári pekingi téli olimpián. A magyar lányválogatott eddig soha sem jutott ki ötkarikás játékokra, a férfiak pedig csupán háromszor (1928: 11. hely, 1936: 7. hely, 1964: 16. hely).

    Eredmény, 2. forduló:
Magyarország-Norvégia 5-3 (0-0, 2-3, 3-0)
—————————————–
gól: Metzler (23.), Gasparics (36.), Jókai-Szilágyi (50.), Kreisz (56.), Seregély (59.), illetve Haug Hansen (27.), Fischer (27., 29.)

Az első harmadban irányította a játékot a magyar csapat, de három emberelőnyt is elpuskázott. A jól védekező norvég gárda előtt is adódott helyzet, a két kapus, Németh Anikó és Ena Nyström azonban remekül védett ebben a szakaszban.
    
Csakhogy a norvégok hálóőre óriásit hibázott a 23. percben, az alapvonal mögött eladta a korongot, ezt pedig Metzler Regina használta ki. Két felesleges, a magyar kaputól távol, 50 méterre elkövetett kiállításért kettős emberelőnybe kerültek a norvégok, akik ezt 28 másodperc alatt két góllal büntették meg. Előbb Madelen Haug Hansen lövése pattant meg Kiss-Simon Franciska korcsolyáján, majd Methea Fischer úgy talált be, hogy Németh Anikó nem figyelt eléggé, az ikertestvére, Bernadett elleni palánkra lökés miatt inkább reklamált ahelyett, hogy a védéssel törődött volna. Újabb norvég létszámfölényben Fischer gyűjtötte be a lecsorgót, így már 3-1 volt az állás.
    
Nem feküdt a kemény norvég játék a magyar csapatnak, Németh Anikónak sorra kellett védenie, és egyszer a kapuvas segített neki. A szünet előtt sikerült rendezni a sorokat, Gasparics Fanni pedig szépített.
    
A harmadik harmadban erősen nyomott a Haley-válogatott, és az 50. percben, emberelőnyben egy védelmi hibát kihasználva Jókai-Szilágyi Kinga lőtt a bal felső sarokba. A nyomás megmaradt – a gyors magyar játékosokat csak szabálytalanság árán tudták megállítani – ebből pedig Kreisz Emma talált be.
    
A hajrában Jókai-Szilágyi kiállításakor kapus lehozatallal kísérleteztek az északiak, de ezt sikerült kivédekezni, sőt, Seregély Míra üreskapus gólt ütött, így jöhet a vasárnapi, csehek elleni ki-ki meccs, amelynek az olimpiai kijutás a tétje.

    Korábban:
Csehország-Lengyelország 16-0 (5-0, 7-0, 4-0)

    Az állás: 1. Csehország 6 pont (19-1), 2. Magyarország 6 (16-4), 3. Norvégia 0 (4-8), 4. Lengyelország 0 (1-27)

    Csütörtökön játszották:
Magyarország-Lengyelország 11-1
Csehország-Norvégia 3-1
    Vasárnap játsszák:
Csehország-Magyarország 16.00
Norvégia-Lengyelország 20.00


(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük