Az Alapjogokért Központ delegációja Washingtonba látogatott, ahol megbeszéléseket folytattak amerikai konzervatív partnereikkel, politikusokkal a 2022 tavaszán Budapesten megrendezendő nemzetközi jobboldali seregszemle, a CPAC Hungary kapcsán – írta a szervezet szombati közleménye. A központ azt közölte az MTI-vel, hogy az Alapjogokért Központ delegációja egyeztetett a CPAC tengerentúli képviselőivel, Matt Schlapp-pel – Donald Trump volt elnök egykori tanácsadójával – és Dan Schneiderrel, az Amerikai Konzervatív Unió vezetőivel a pár hete bejelentett magyarországi rendezvény részleteiről.
    
A közlemény szerint Matt Schlapp, az ACU elnöke külön kiemelte: büszkeséggel tölti el őket, hogy első európai helyszínként Magyarország fog otthont adni az Egyesült Államok legnagyobb konzervatív seregszemléjének. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója hangsúlyozta, hogy a jövő márciusi CPAC Hungary-n nemcsak Amerikából, de szerte a nyugati civilizációból várják a konzervatív jobboldal meghatározó véleményformálóit, döntéshozóit – áll a közleményben.  
    
Azt írták, hogy a washingtoni út során a központ delegációja meghatározó konzervatív elemzőintézetek vezetőivel, újságírókkal és republikánus képviselőkkel is találkozott, valamint részt vett a Kongresszusban megrendezett életpárti konferencián.
    
Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a közlemény szerint elmondta: valamennyi találkozó bizonyította, hogy a magyar és amerikai konzervatívokat nemcsak a közös értékek, az isten, haza, család gondolata köti össze, de az is, hogy a szocialista-liberális erők mindkét országban totális támadás alá vették ezeket az értékeket.
    
“Az egyetlen lehetőség ennek megállítására az, ha a konzervatív erők szerte a világban összefognak, és megmutatják, hogy képesek együtt fellépni a civilizációnkat veszélyeztető progresszív őrülettel szemben. Ennek az erődemonstrációnak a fóruma és szimbóluma lesz a budapesti CPAC” – idézték a stratégiai igazgatót a közleményben.


(MTI / a címlapkép illusztráció: MTI/Czeglédi Zsolt)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük