Ismét éremeséllyel szállnak vízbe a magyar kajakosok és kenusok a tokiói olimpián csütörtökön, a női vízilabda-válogatott pedig a döntőért ugrik medencébe. A szerdán vízre szállt mind a nyolc magyar egység bejutott a középfutamba az ötkarikás kajak-kenu versenyen. A női K-1 500 méteren Kozák Danuta és Csipes Tamara, férfi K-1 200 méteren Csizmadia Kolos és Tótka Sándor, míg férfi K-2 1000 méteren a Nádas Bence, Kopasz Bálint kettős előfutamát megnyerve jutott a csütörtöki középfutamba. Utóbbi számban a Béke Kornél-Varga Ádám egység előfutamában negyedik volt, a reményfutamában pedig harmadik, és így jutott be a csütörtöki középfutamba. A női C-1 200 méteren Takács Kincső előfutamában második lett, és egyből középfutamba került, ugyanakkor Balla Virág előfutamában harmadik volt, reményfutamra kényszerült, amelyet megnyerve jutott tovább.
    
A magyar kajakosok az olimpia első éremosztó napján, még kedden egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek.
    
A női vízilabda-válogatott egyre jobb formába kerülve találkozik a spanyolokkal az elődöntőben, míg a nyíltvízi úszók férfi 10 kilométeres számában a vb-negyedik, 5 kilométeren világbajnok Rasovszky Kristóf bízhat a dobogós helyezésben.
    
A hétpróbázó Krizsán Xéniára a második versenynapon a távolugrás, a gerelyhajítás és a 800 méter vár. Nincs könnyű helyzetben, mert az első négy számot követően a 19. helyen áll.
    
A körvívással megkezdik szereplésüket az öttusásók, Kovács Sarolta, Gulyás Michelle, Marosi Ádám és Kasza Róbert.


(MTI / címlapkép: MTI/Kovács Tamás)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük