Előbbi vállsérülése miatt visszalépett a tenisz vegyes páros bronzmérkőzésétől Novak Djokovic és Nina Stojanovic, így az ausztrál Ashleigh Barty és John Peers végzett a harmadik helyen a tokiói olimpián. A szerb világelső – aki nem sokkal korábban az egyéni viadal bronzmérkőzésén alulmaradt a spanyol Pablo Carreno Bustával szemben – így sorozatban harmadik olimpiáját is érem nélkül zárta: eddig egyszer, Pekingben állhatott dobogóra, amikor egyesben bronzérmet szerzett.
    
“Remélem, ez a mostani probléma nem lesz hatással a US Openre, ebben azonban egyelőre nem vagyok biztos” – utalt az augusztus 30-án kezdődő amerikai nyílt bajnokságra Djokovic, aki az év első három Grand Slam-tornáját megnyerte.
    
“Nem bánom, hogy itt voltam Tokióban, mert az országodért játszani kell. Ugyanakkor mentálisan és fizikálisan is elfáradtam” – mondta a húszszoros Grand Slam-tornagyőztes szerb sztár, aki Rod Laver 1969-es teljesítménye után a második férfi teniszező lehet, aki megcsinálja a naptári GS-t, azaz mind a négy nagy tornán diadalmaskodik.
    
“Tudom, hogy erősebben térek majd vissza. Azon leszek, hogy a 2024-es párizsi olimpián is ott legyek és érmeket nyerjek a hazámnak. Sajnálom, hogy sok sportszeretőnenk csalódást okoztam, de mindent kiadtam magamból, mégha a befejezés nem is volt túl jó” – zárta a szerb játékos.
    
A női világelső Ashleigh Barty – aki az egyéni küzdelmektől hamar búcsúzott – pályafutása során először nyert érmet az ötkarikás játékokon.
    
A vegyes páros vasárnapi döntőjében két orosz duó találkozik egymással: Jelena Vesznyina és Aszlan Karacev ellenfele Anasztaszija Pavljucsenkova és Andrej Rubljov lesz.

Eredmények, tenisz:
    vegyes páros, a 3. helyért:
Ashleigh Barty, John Peers (ausztrál)-Nina Stojanovic, Novak Djokovic (szerb) játék nélkül

    korábban:
    férfi egyes:
    a 3. helyért:
Pablo Carreno Busta (spanyol, 6.)-Novak Djokovic (szerb, 1.) 6:4, 6:7 (6-8), 6:4

    női páros:
    a 3. helyért:

Laura Pigossi, Luisa Stefani (brazil)-Veronyika Kugyermetova, Jelena Vesznyina (orosz) 4:6, 6:4, 11-9 – döntő rövidítés


(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük