Tizenegy cselgáncsozó képviseli a magyar színeket a péntektől vasárnapig tartó, 70., olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon, amelyre Lisszabonban kerül sor zárt kapuk mögött. Nagy András sportigazgató arról tájékoztatta az MTI-t, hogy sérülések, illetve betegség miatt több neves hiányzó is lesz a csapatban. 

“Sérülés miatt nem lesz ott Portugáliában az Európa-bajnok Csernoviczki Éva és Karakas Hedvig, utóbbi címvédőként indult volna 57 kilogrammban. Az ifjúsági olimpiai bajnok Özbas Szofi másfél hete pozitív koronavírustesztet adott az antalyai Grand Slamen, a 2020 legjobb európai juniorjának választott Sipőcz Richárd pedig átveszi ugyan az elismerést Lisszabonban, de ő is koronavírus-fertőzésen esett át nemrég. Ugyanez mondható el Szabó Frigyesről is, míg Szigetvári Mercédesz könyöksérülés miatt marad távol” – sorolta Nagy András, aki kitért arra is, hogy az Eb egy Grand Prix-versennyel megegyező pontszámot ad az olimpiai világranglistán.
    
“A körülmények ismeretében nehéz elvárásokat megfogalmazni, de egy érem mindenképpen kellene” – összegzett a sportigazgató.
    
Az olimpiai kvótát érő helyen álló magyarok közül a lisszaboni keret tagja a világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián, az Antalyában harmadik Ungvári Attila és idén két Grand Slam-bronzérmet nyert Pupp Réka is. A jelenleg nem olimpiai helyen álló, 40 éves Ungvári Miklós – aki háromszoros Európa-bajnok – 18. felnőtt Eb-jére készül.
    
A buborékos rendszerű Eb-nek otthont adó Pavilhao Atlanticóból a magyarok kellemes emlékeket őrizhetnek, mivel a 2008-as kontinenstornán Ungvári Miklós ezüst-, míg Braun Ákos és Csernoviczki Éva bronzérmet szerzett a tengerparti csarnokban.
    
A tavalyi Eb-n Prágában a 11 fős magyar küldöttség egy aranyéremmel zárt az 57 kilós Karakas Hedvig révén.

A magyar Eb-csapat:
——————-

férfiak:
73 kg: Ungvári Miklós (Ceglédi VSE)
81 kg: Ungvári Attila (Ceglédi VSE), Tóth Benedek (MTK Budapest)
90 kg: Tóth Krisztián (MTK Budapest), Gőz Roland (MTK Budapest)
100 kg: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE), Vég Zsombor (Ceglédi VSE)

nők:
52 kg: Pupp Réka (Atomerőmű SE)
57 kg: Kármán Andrea (UTE)
63 kg: Varga Brigitta (KSI SE)
70 kg: Gercsák Szabina (DVTK)


(MTI / címlapkép: MTI/Kovács Tamás)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük