Nőtt a félvezetők globális eladása februárban éves szinten, ugyanakkor csökkent januárral összevetve a világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szövetség, a SIA adatai szerint. A szervezet honlapjára felkerült adatok szerint a második hónapban 39,6 milliárd dollár értékben értékesítettek félvezetőket a világon, ami 14,7 százalékkal felülmúlta az egy évvel korábbi 34,5 milliárd dollárt. A januári 40,01 milliárd dollárhoz viszonyítva a februári értékesítés ugyanakkor 1 százalékkal csökkent.
    
Februárban Kínában 18,9 százalékkal, az ázsiai  és csendes-óceáni térségben (Kínát és Japánt leszámítva) 18,2 százalékkal,  Észak- és Dél-Amerikában 9,7 százalékkal, Japánban 7,6 százalékkal, Európában pedig 6,8 százalékkal nőtt éves összevetésben az eladás.
    
Januárhoz képest az ázsiai  és csendes-óceáni térségben (Kínát és Japánt leszámítva) 1,5 százalékkal, Európában pedig 0,8 százalékkal nőtt az eladás februárban, amikor az értékesítés stagnált Kínában, 3,4 százalékkal csökkent Japánban, illetve 5,9 százalékkal esett Észak- és Dél-Amerikában.
    
A SIA adatai szerint tavaly 439 milliárd dollár értékben értékesítettek chipeket világszerte, ami 6,5 százalékkal meghaladta az előző évit. A SIA a chipeladások további növekedésére számít az idén.
    
A SIA az amerikai félvezető-gyártó ágazat 98 százalékát, és a világ nem amerikai chipgyártóinak a kétharmadát tömöríti.


(MTI / címlapkép: Sebastian Anthony is licensed under CC BY-ND 2.0, link)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük