A vendég Csíkszereda nyert Brassóban a jégkorong Erste Liga döntő ötödik, keddi mérkőzésén, így 3-2-re vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban, amely csütörtökön folytatódik Csíkszeredában. A vendégek elsőszámú kapusa, a fehérorosz Makszim Szamankov kislánya betegsége miatt kihagyta az összecsapást, helyette Adorján Örs állt be, de már a 2. percben gólt kapott: Cody Fowlie szólóból talált be. Ahogy magához tért a Szereda, jöttek a helyzetek is, majd a 10. percben Becze Tihamér egy szép csel után egyenlített. Fowlie a szünet előtt emberelőnyben ismét eredményes volt.
    
A második harmad derekán egy kapu előtti kavarodást Becze zárt le góllal, így 2-2 lett. Az 50. percben jött a fordulat, Judd Blackwater a kapu mellől befordult, és a Patrik Polc kapus mellett a hosszú sarokba kanalazta a pakkot. A hajrában lehozta kapusát a Corona, de ezt üres kapus góllal büntette meg a vendégegyüttes.
    
A Brassó még soha sem nyerte meg a ligát, 2014-ben is döntős volt, míg a Csíkszereda 2011-ben és tavaly – közösen az FTC-vel – volt bajnok, háromszor (2009, 2013, 2019) pedig veszített fináléban.

    Erste Liga, döntő, 5. mérkőzés: Corona Brasov (romániai)-SC Csíkszereda (romániai) 2-4 (2-1, 0-1, 0-2)
———————————————————————-
gól: Fowlie (2., 18.), illetve Becze (10., 33,), Blackwater (50.), Combs (60.)
    Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-2 a Csíkszereda javára.


(MTI / a címlapkép illusztráció az Erste Liga korábbi mérközéséről: MTI/Illyés Tibor)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük