Edzőtáborba vonult kedden a magyar férfi jégkorong-válogatott, amely a koronavírus-járvány miatt törölt divízió I/A-világbajnokság helyett már az augusztusi olimpiai selejtezőre készül. A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint Sean Simpson szövetségi kapitány 23 játékossal – három kapussal, nyolc hátvéddel és 12 csatárral – dolgozik a Vasas Jégcentrumban. A behívottak közül Horváth Milán, a fehérváriak 20 éves védője nem szerepelt még a nemzeti együttesben.
    
A szakmai stáb keddtől péntekig napi egy jeges edzést tart a játékosoknak, a programban taktikai megbeszélések is szerepelnek. A tábor a jövő héten folytatódik.
    
Az augusztusi rigai olimpiai selejtezőn a házigazda lettek mellett Franciaország és Olaszország lesz majd az ellenfél, a győztes jut ki a 2022-es pekingi téli játékokra.

    A keret:
    kapusok:
Arany Gergely (FTC-Telekom), Hetényi Zoltán (DEAC), Rajna Miklós    (UTE)
    hátvédek:
Garát Zsombor (MAC HKB Újbuda), Horváth Milán (Hydro Fehérvár AV19), Macaulay Scott (MAC HKB Újbuda), Pozsgai Tamás (MAC HKB Újbuda), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Hydro Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Tóth Gergely (FTC-Telekom)
    csatárok:
Bartalis István (Hydro Fehérvár AV19), Csányi Karol (    DVTK Jegesmedvék), Erdély Csanád    (Hydro Fehérvár AV19), Galanisz Nikandrosz (DVTK Jegesmedvék), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Kreisz Brúnó (MAC HKB Újbuda), Szita Donát     (Hydro Fehérvár AV19), Terbócs István (MAC HKB Újbuda), Tóth Richárd (FTC-Telekom), Vas János (DVTK Jegesmedvék)


(MTI / címlapkép: MTI/Kovács Tamás)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük