Paraguayban az egészségügyi miniszter adta be az ország első vakcina-adagját. Dr. Julio Mazzoleni egy intenzív osztályon dolgozó ápolónőt oltott be ma nem sokkal reggel 8 óra után. Az ország legelső koronavírus elleni oltóanyaga ezzel az orosz gyártású Szputnyik-V lett.

352 napot telt el az ország első regisztrált koronavírus esetétől az oltási kampány megkezdéséig. Az első szállítmányban érkezett 4000 vakcina közül az elsőt dr. Julio Mazzoleni egészségügyi miniszter Myriam Arrúa nővérnek adta be.



„Érzelmileg nagyon meghatott vagyok. Nyaralni voltam, majd visszajöttem dolgozni, amikor véget ért a szabadságom. Nővér vagyok, házas, gyermek nélkül. Fogalmam sem volt, hogy én leszek az első ” – mondta a média képviselőinek.

Dr. Mazzoleni az egyik helyi újságíró kérdésére válaszul határozottan kijelentette, hogy őt csak akkor oltják be, amikor hivatalosan is sorra kerül.

Emlékeztetőül: több dél-amerikai országban is politikusbuktató botrányok kerekedtek a soron kívüli vakcina-beadásokból. Peru után Argentínában is minisztert buktatott a kivételezés.

Paraguayban január 15-én hagyták jóvá az orosz Szputnyik-V oltóanyagot.


(MTI / címlapkép: Ministerio de Salud Paraguay)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük