Áprilistól heti rendszerességgel jelenik meg a Dél-amerikai Magyar Hírlap nyomtatott száma – erősítette meg ma Lantos István, a Dél-amerikai Magyar Hírlap főszerkesztője. Lantos a Dél-amerikai Magyar Hírlap ma megrendezett online olvasótalálkozóján beszélt a lap jelenéről és jövőjéről.

“A Dél-amerikai Magyar Hírlap majdnem pontosan egy évvel ezelőtt, 2020 kora-tavaszán támadt fel a hamvaiból. A kezdetek a legkevésbé sem voltak könnyűek: a világra teljesen váratlanul lesújtó pandémia és a már koránt sem annyira váratlan argentin gazdasági csőd miatt abban sem voltunk biztosak, hogy a mutatványszámot követi-e majd valódi első szám? Végül mégis eljutottunk az első rendes lapszámig – és 2020 szeptemberétől kezdve havilapként jelenhetett meg Dél-Amerika egyetlen, nyomtatásban is megjelenő, kontinentális terjesztésű magyar nyelvű lapja.”

“Teljesen világos, hogy a XXI. században nem létezhet egyetlen nyomtatott újság sem online felület nélkül. A világjárvány, és a nyomában bevezetésre került korlátozások idején semmi sem lehetett fontosabb, mint az online kiadás mielőbb elindítása. A Dél-amerikai Magyar Hírlap online kiadása 2020 júliusa óta szolgáltat napi szinten olvasnivalót a kontinens magyarsága számára – aktuális hírekkel egészítve ki a nyomtatott lap olvasmányosabb, magazin-jellegűbb cikkeit. Teszi ezt teljesen ingyenesen, bárki számára elérhetően”

“A pandémia és a rendkívül szigorú korlátozások ellenére is túl vagyunk néhány rendkívül jól sikerült olvasótalálkozón. Bár ma ilyen találkozókat nem tarthatunk – de adta magát az ötlet, hogy miért ne rendezhetnénk meg ezt online módon? Az ötleteket gyors cselekvés követte – és alig több, mint egy hetes szervezés után létrejöhetett (…) a Dél-amerikai Magyar Hírlap első online olvasótalálkozója.”

Olvasói kérdésekre Lantos István, a Dél-amerikai Magyar Hírlap főszerkesztője beszélt a lap előfizetési díjairól is.

“Mindenek előtt le kell szögeznem, hogy a Hírlap haviról heti megjelenési ciklusra váltása nem jelent további költségeket az előfizetők számára: a Dél-amerikai Magyar Hírlapot továbbra is változatlan előfizetési díjért kapják az előfizetőink – de immáron nem havonta, hanem heti rendszerességgel. A Hírlap 2021 áprilisától 16 oldalon jelenik meg, továbbra is napilapos jellegű formátumban”

Az olvasótalálkozón elhangzottakról bővebben a márciusi – havilapként utolsó – lapszámban olvashatnak kedves előfizetőink.


(Dél-amerikai Magyar Hírlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük