A Palmas Fútbol y Regatas focicsapat négy játékosát és a csapat elnökét szállító üzleti kisrepülőgép szenvedett balesetet vasárnap közvetlenül a gép felszállása után. A fedélzeten lévő mind a hat ember szörnyethalt. A csapat négy tagja és a klub elnöke mellett a hatodik áldozat a gép pilótája. Az üzleti repülőgép a Tcantins államban található Porto Nacional-ból szállt fel helyi idő szerint reggeli 8 óra után. Az úticél Goiás állam székhelye, Goiania volt.

A balesetben a klub elnöke, Lucas Meirá, a gép kapitánya, Lucas Wagner és a négy labdarúgó; Lucas Praxedes, Guilherme Noé, Ranule és Marcus Molinari lelték halálukat. A csapat a brazil a D-ligában szerepel. A következő mérkőzést hétfőn játszotta voln a Vila Nova csapatával, azonban a történtek miatt a mérkőzést későbbi időpontra halasztották.

Dél-Amerikában sajnálatos módon hosszú története van a sportolókat szállító repülőgépek tragédiáinak. A legutóbbi, szinte a teljes csapatot érintő veszteség bő négy éve érte a Chapecoense brazil labdarúgócsapatot. A bolíviai LaMia légitársaság Avro RJ85 típusú gépe, fedélzetén 77 emberrel Kolumbiában csapódott a földbe. A tragédiát mindössze hatan élték túl.

A chilei hadsereg UH-60-as helikoptere segítette a roppant nehezen megközelíthető. hegyvidéki területen a balesetet szenvedett LaMia-gép áldozatainak elszállítását.



1972 október 13-án történt az egyik legismertebb, egyúttal legdöbbenetesebb tragédia: egy uruguayi egyetemi rögbicsapatot szállító, az uruguayi légierő kötelékébe tartozó gép szenvedett balesetet az Andok hegységben. Történetükből 1993-ban készült világszerte ismert amerikai mozifilm Alive (magyar cím: Életben maradtak) címmel.


(Dél-amerikai Magyar Hírlap / Címlapkép: közösségi média)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük