Egyre több és elképesztőbb választási visszaélésről érkezik hír az amerikai elnökválasztásról. A Fox televíziós hálózat területi csatornáján arról számoltak be, hogy a detroiti szavazói névjegyzékben

  • 4788 (legalább) kétszer regisztráltat, és
  • egy 1823-as születésű szavazót találtak, és
  • 2503 halott (!) is regisztrált a választásra, valamint
  • a választásra jogosultak számához képest 32 519-cel többen regisztráltak.

Mindemellett korábban hírek érkeztek arról is, hogy a hónapok óta (a halálos dózis hétszeresével magát túladagolt és így nem a rendőri intézkedés miatt) halott George Floyd több államban is leadta szavazatát.

Az elképesztően pofátlan csalássorozat kapcsán eszükbe sem jutott az illetékeseknek, hogy maguk feljelentést tegyenek – ez rávilágít az amerikai választási rendszer elképesztően korrupt és megbízhatatlan voltára.

A legtöbben talán nem tudják a világ egyéb részeiben, hogy az Egyesült Államokban egy gázszámla is elég ahhoz, hogy valaki leadja a szavazatát – így a gyakran költözők akár kétszer-háromszor, de extrém esetben akár tucatszor is leadhatják a szavazataikat. Minden jel arra mutat, hogy a kiskapukra intézményes csalási hálózat épült ki az országban.

Donald Trump kampánystábja már a választás éjjelén jelezte, hogy a “gyanús események” – de nevezzük inkább nevén: pofátlan csalások – miatt jogi lépéseket tesznek.


(Dél-amerikai Magyar Hírlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük