Egy meccsen dől el a továbbjutás, ezért nem várok mást, mint győzelmet és továbbjutást – nyilatkozta a MOL Fehérvár FC vezetőedzője az ír Bohemians FC elleni labdarúgó Európa-liga-mérkőzés előtti, szerdai online sajtótájékoztatón. Kollégája, Keith Long szerint nagy kihívás előtt állnak. Márton Gábor elmondta, nem lesz könnyű meccs az írek elleni, mert feltérképezték az ellenfelet, amely egy kellemetlen, agresszív, sok magas labdával játszó és hosszú előreívelésekkel próbálkozó alakulat. Jelezte, hogy ezeket a veszélyes felíveléseket igyekeznek levédekezni, amikor pedig náluk lesz a labda, a földön próbálják megverni őket.
    
A tréner rámutatott, gólok kellenek a továbbjutásukhoz, ezért igyekeznek a lehető leggyorsabban betalálni, és előnyből játszva olyan futballt játszani, amit az írek nehezebben tudnak majd kezelni. Úgy vélte, ehhez a helyzetkihasználáson kell sokat javítaniuk. Kérdésre válaszolva hangsúlyozta, hogy ez lesz edzőként az első nemzetközi tétmeccse, ahol a játék szépsége másodlagos szempont, mert a meccs végén csak az eredmény számít majd. Megjegyezte: a győzelemhez nemzetközi szinten is jó játék kell.
    
Márton Gábor megemlítette, hogy a régebb óta sérüléssel bajlódó Kovács István mellett Hangya Szilveszterre és a grúz Budu Zivzivadzéra sem számíthat. Ugyanakkor a nemrégiben leigazolt brazil Alef olyan állapotban van már, hogy valószínűleg tudja vállalni a játékot. A szakvezető kiemelte: egyelőre nem foglalkoznak a csoportkörrel, előbb a csütörtöki találkozót szeretnék megnyerni. Hozzátette: a Vidinél mindig cél a csoportkör, de ahhoz négy győztes meccs kellene, illetve minden továbbjutás után sok-sok szerencse a sorsolásnál.
    
Keith Long, a Bohemians vezetőedzője szerint nagy kihívás lesz számukra a csütörtöki mérkőzés, hiszen egy “kis ország kis futballbajnokságából” érkezve egy nagy csapattal találkoznak. Mint mondta, a Fehérvár 250 hellyel előzi meg őket az UEFA-rangsorban, vagyis papíron esélytelenek, de fiatal és tehetséges együttesükkel nem fognak beállni védekezni, és ezzel képesek lehetnek meglepetést okozni.
    
A tréner szerint lesznek lehetőségeik a találkozón, elsősorban kontratámadások formájában, amit ki kell használniuk. Kérdésre elmondta: többre taksálják magukat, minthogy csak a rögzített játékszituációkra számítsanak gólszerzési lehetőségként. Megjegyezte, tipikusan ír erőfutballt játszó együttesként minősítik őket, de ennél többre képesek.
    
Az Európa-liga-selejtező első körében a Fehérvár FC csütörtökön (közép-európai idő szerint – a szerk.) 18.30-tól látja vendégül a Bohemians FC-t a MOL Aréna Sóstóban, zárt kapus mérkőzésen. A találkozót a ciprusi Timoteosz Hrisztofi vezeti. Az ír együttes az aktuális pontvadászatban kilenc fordulót követően a második helyen áll. A Bohemians FC legutóbb 2012-ben volt érdekelt a nemzetközi porondon, az Európa-ligában az első fordulóban kiesett az izlandi Pór Akureyri ellen.
    
A Fehérvár a tavalyi bajnokságban második helyen végzett, a jelenlegi bajnokságban – két meccsen két pontot gyűjtve – az ötödik helyen áll.

(MTI / címlapkép: HajraVidi link)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük