OLVASÓI VÉLEMÉNYCIKK – Kovacs, Bolívia

Ez igen! A “véreskezű” kommunista diktátor ellen közel egy év után talált valamit a bolíviai ügyészség. Sőt, ezúttal még bizonyítékok is vannak. Vagy csak azok vannak. Kétségtelen, hogy Virág elvtárs is elismerően csettintene az ügy dokumentumainak olvasása közben.

A tények: Morales személyes képeken látható egy ma 19 éves nővel. Ezért a korábbi elnököt – pedofil emberkereskedőnek titulálva – nemi erőszakkal és emberkereskedelemmel vádolták meg. Az összefüggéseket mindenki találja meg maga, ha tudja. Előbbi büntetési tétele Bolíviában 2-6 év, utóbbié 10-15 év. A ma 60 éves, Argentínában menekültként élő Moralesnek ez de facto életfogytiglant jelentene – de ha nem adja ki Argentína, mint az várható, akkor is örökre kiírnák Bolívia politikai életéből. Mission accomplished.


Evo Morales tavaly novemberben kényszerült távozni a hatalomból, miután a CIA megbuktatta spontán tüntetéshullám tört ki az országban a Morales által megnyert, demokratikus választás után.

Bár védeni nem asztalunk a korábbi bolíviai elnököt – sőt, mi sem állna távolabb tőlünk – de jelenleg a puszta vádakon kívül semmilyen bizonyíték nem mutat a fiatal nő ellen elkövetett nemi erőszakra – a képek végképp nem – sem emberrablásra, pláne nem emberkereskedelemre.

Mindenképp érdemes megjegyezni: Bolíviában a szexuális élet legális korhatára – mint Magyarországon – 14 év. Továbbá, amikor Morales elhagyta Bolíviát, Noemi Meneses Chavez már 18 éves volt – így ha a menekülő elnökkel tartott novemberben, azt felnőtt nőként tette meg.

Érdekes lenne, ha valaki feltenné a kérdést, hogy vajon miért nem azon vádak alapján próbálják elítélni Moralest, amikre hivatkozva 2019 novemberében eltávolították a hatalomból? Csak kérdezem.


(Dél-amerikai Magyar Hírlap / szerő: Kovacs, Bolívia / lektorálta: Lantos / címlapkép: Joel Alvarez)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük