A Ferencváros házigazdaként 2-0-ra legyőzte a svéd Djurgarden csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában, szerdán, és ezzel továbbjutott. A zöld-fehérek mindkét gólját Tokmac Nguen szerezte, a norvég támadó – aki az MTK elleni nyitófordulóban is eredményes volt az NB I-ben – a 33. percben 25 méterről bombázott a hálóba, a 62. percben pedig egy gyors kontra végén értékesített egy ziccert.
    
Az OTP Bank Liga címvédője a kvalifikáció második körében, amely ugyancsak egyetlen mérkőzésen dől el, az 51-szeres skót bajnok Celtic FC otthonában lép pályára jövő szerdán.

    BL-selejtező, 1. forduló:
Ferencváros-Djurgarden IF (svéd) 2-0 (1-0)
——————————————
Groupama Aréna, zárt kapuk mögött, v.: Fedayi San (svájci)
    Továbbjutott: a Ferencváros
    gólszerző: Nguen (33., 62.)
    sárga lap: Blazic (46.), Kovacevic (66.), illetve Holmberg (64.), Berg (71.)

    Ferencváros:
    ————
Dibusz – Botka, Kovacevic, Blazic, Civic – Haratin, Somália – Uzuni (Varga, 83.), Isael (Laiduni, 75.), Nguen (Skvarka, 63.) – Boli

    Djurgarden:
    ———–
Bratveit – Une-Larsson, Nyholm, Berg – Witry, Ulvestad, Kalström, Augustinsson – Banda (Holmberg, 18.), Kujovic (Chilufya, a szünetben), Edwards (Radetinac, 75.)

    I. félidő:
    ———-
    33. perc: Nguen rendkívül harcosan szerzett labdát a vendégek térfelének közepén, megtolta, és jó 25 méterről kilőtte a kapu jobb alsó sarkát (1-0).
    
    II. félidő:
    ———–
    62. perc: egy gyors hazai ellenakció végén Boli tökéletes ütemben ugratta ki Nguent, aki a kifutó kapus támaszkodó lába mellett higgadtan gurította el a labdát a bal alsóba (2-0).

Az első fél órában egy veszélyesen kapura kanyarodó Isael-szabadrúgást leszámítva gyakorlatilag semmi érdemleges nem történt a pályán, a 33. percben azonban Tokmac Nguen egyéni villanása után megszerezte a vezetést a Ferencváros. A szünetig visszaállt a korábbi, mindkét csapat részéről kockázatmentes futball, az eredmény pedig nem változott.

A ferencvárosi Myrto Uzuni (b) és Dibusz Dénes (j), valamiont Jonathan Augustinsson, a svéd Djurgarden játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezõ 1. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Djurgarden mérkõzésen a Groupama Arénában.
(MTI/Szigetváry Zsolt)


A fordulást követően inkább a kontrákra rendezkedett be a Ferencváros, Szerhij Rebrov vezetőedző taktikája pedig gyorsan beérett, ugyanis egy gyors ellentámadás végén a 62. percben Nguen másodszor is betalált, amivel úgy tűnt, el is dönti a mérkőzést, mivel a svédek gyakorlatilag veszélytelenek voltak Dibusz Dénes kapujára. A duplázó Nguent váltó Michal Skvarka még biztosabbá tehette volna a hazai sikert, de két óriási helyzetet is elpuskázott. A svéd bajnok az utolsó negyedórára sem tudott változtatni, így a Varga Roland által kihagyott ziccer ellenére is sima győzelmet aratott a Ferencváros.

A ferencvárosi Myrto Uzuni (b) és Jacob Une Larsson, a svéd Djurgarden játékosa küzd a labdáért.
(MTI/Szigetváry Zsolt)


A Celtic otthonában sorra kerülő összecsapásra készülő Ferencváros így várhatóan nem lép pályára az OTP Bank Liga második fordulójában, mivel a klub arra kérte a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottságát, hogy továbbjutása esetén halassza el a Diósgyőr elleni szombati találkozót.
    
Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője elmondta, hogy mindig nehéz játszani ilyen szinten, főleg, ha nem ismerik jól az ellenfelet. “A játékosaim rendkívül motiváltan léptek pályára, és maximálisan rászolgáltak a sikerre. Az első félidőben kicsit megnehezítette a dolgunkat, hogy három középső védővel játszott az ellenfelünk, amire nem számítottunk, de a fordulás után természetesen már változtak a dolgok” – fogalmazott Rebrov. Hozzátette: “megtettük az első lépést, ma még ünnepelhetünk, de holnap már a következő mérkőzésre készülünk. A Celtic ellen nagyon komolyan fel kell készülnünk, de rajtunk nem lesz nyomás, a játékosoknak pedig hasonlóan kell felfogni a találkozót, mint tavaly a Dinamo Zagreb ellen.”
    
A rivális trénere, Kim Bergstrand kiemelte, hogy nem lepődtek meg rajta, hogy milyen jó csapat a Ferencváros. “A találkozó elején sokat birtokolta a labdát ellenfelünk, amely végig nagyon jól futballozott. Nem bírtuk a rendkívül gyors támadóikkal, gratulálok nekik” – mondta.

(MTI, címlapfotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük