Kedd este a német főváros dél-délnyugati részén áthaladó A100-as autópályán három ütközés történt, ezekben hatan megsérültek, közülük hárman súlyosan. Bár a “szokásos” módon megpróbálták “mentális problémákra” terelni a dolgot, de reggelre a hatóságok is kénytelenek voltak elismerni a sajtóban már korábban is szereplő híreket. Szerdán délelőtt iszlamista terrortámadásnak minősítette a berlini ügyészség a német fővárosban előző este szándékosan okozott balesetsorozatot.

Miután az 30 éves, iraki származású muzulmán terrorista elkövetéshez használt járműve mozgásképtelenné vált, szorult helyzetében megpróbálta magát elbarikádozni. A kiérkező rendőröket folyamatosan fenyegette: azt ordibálta, hogy “senki se jöjjön közelebb, vagy mindenki meghal” – a kocsiban lévő ládában “elrejtett” robbanószerkezetre utalva. A német rendőrök példás végrehajtás keretében sikeresen elfogták, majd elszállították a terroristát. Azonban a kocsiban nem találtak robbanóanyagot a tűzszerészek: valószínűleg a bombával való fenyegetéssel próbálta magától távol tartani a kiérkező rendőröket, így próbálva egérutat nyerni.

Az áldozatok sérüléseiről nincsenek további hivatalos információk, de több fórumon is maradandó károsodással járó sérülésekről olvasni, többek között elgázolt motorkerékpárosokról.

A terrorista már nem volt ismeretlen a német hatóságok előtt. Nagy kérdés, hogy miért járkálhatott mégis az emberek között – és hány ilyen potenciális terrorista lehet még a több milliónyi németországi muszlim bevándorló között megbújva.

Amennyiben további részleteket tudunk meg az újabb iszlamista terrortámadásról, megírjuk azokat.

(Dél-amerikai Magyar Hírlap – Lantos)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük