Félix Kanazawa, a DINAC (Polgári Repülési Hatóság) elnöke ma bejelentette a határok újbóli megnyitásának és a kereskedelmi repülések engedélyezésének részleteit. Az utazás mostantól lehetséges, de egyetlen utas sem utazhat negatív Covid-19 tesztet igazoló dokumentum nélkül.

(Paraguay TV képernyőfelvétel / YouTube)

Kanazawa a mai nap beszélt az elnökkel, majd sajtótájékoztatót tartott. Leszögezte, hogy a kereskedelmi repülések folytatásakor higiéniai protokollt kell kidolgozni. A jövőben meghozandó intézkedések némelyike ​​megköveteli, hogy az utasok már több órával az indulás előtt a repülőtéren tartózkodjanak. Jelenleg ez 3 óra, de a későbbiek során egészen biztosan változni fog. Kanazawa nem határozta meg, hogy ez milyen irányban változhat a jövőben – ezt mindig az aktuális helyzet dönti majd el.

Azon túlmenően, hogy igazolás szükséges arra nézve, hogy az utasnak nincs koronavírus-fertőzése, rendelkeznie kell egy nyilatkozattal, amelyet annak az országnak a migrációs hatóságával kell aláíratnia, ahová beutazni szándékozik az utas. Az utasok teljes légiközlekedési regisztrációja mobil alkalmazás által vagy telefonosan történik – mondta Kanazawa. Hozzátette, hogy bizonyos intézkedéseket, például a bőröndök, csomagok fertőtlenítését már egy ideje alkalmazzák egészségügyi jellegű légi szállítmányok során – ezt mostantól a normál kereskedelmi járatokon is végrehajtják.

(a Wochenblatt és ABC Color cikkei alapján, címlapkép: FF MM)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük