Összeöntötték az idén tízéves Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programjában a felajánlott búzát pénteken, a történelmi Magyarország közepén, Szarvason.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Kárpát-medencei Búza Összeöntés Ünnepén elmondott köszöntőjében azt mondta, hogy az ország és a nemzet emelkedését szolgáló politikát a magyar öntudatra, önbizalomra és önrendelkezésre kell építeni. Nagy István agrárminiszter a búzát felajánló gazdák munkáját köszönte meg, amelyet idén időjárási szélsőségek és a koronavírus-járvány is nehezített. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár szavai szerint az ünnepség is tanúsítja, hogy erős nemzet a magyar.

Az eseményen készült képek;

Szarvas, 2020. július 31. Kövér László, az Országgyûlés elnöke (b) és Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) elnöke, az országgyűlés fideszes alelnöke a Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepén a történelmi Magyarország közepén, Szarvason 2020. július 31-én.
(MTI/Rosta Tibor)
Szarvas, 2020. július 31. Gyerekek sóval és kenyérrel kínálják Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét a Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepén a történelmi Magyarország közepén, Szarvason 2020. július 31-én.
(MTI/Rosta Tibor)
Szarvas, 2020. július 31. Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j) köszönti a Szentegyházi Hagyományőrző Huszáregyesület, a 11. Székely Határőrezred hagyományőrző alakulatának tagjait a Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepén a történelmi Magyarország közepén, Szarvason 2020. július 31-én.
(MTI/Rosta Tibor)
Szarvas, 2020. július 31. Kiss Imre katolikus esperes megáldja a búzát a Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepén a történelmi Magyarország közepén, Szarvason 2020. július 31-én.
(MTI/Rosta Tibor)
Szarvas, 2020. július 31. Dankó Béla fideszes országgyűlési képviselő, Nagy István agrárminiszter és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár (b-j) a Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepén a történelmi Magyarország közepén, Szarvason 2020. július 31-én.
(MTI/Rosta Tibor)
Szarvas, 2020. július 31. Búza, vízzel teli hordó és kovász a Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepén a történelmi Magyarország közepén, Szarvason 2020. július 31-én.
(MTI/Rosta Tibor)
Szarvas, 2020. július 31. Négyökrös szekér a Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepén a történelmi Magyarország közepén, Szarvason 2020. július 31-én.
(MTI/Rosta Tibor)
Szarvas, 2020. július 31. Búzát önt egy segítő egy szárazmalom garatjába a Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepén a történelmi Magyarország közepén, Szarvason 2020. július 31-én. (MTI/Rosta Tibor)


(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük