A labdarúgás különleges klubjának tagja lett Lionel Messi, az FC Barcelona támadója azzal, hogy profi pályafutása hétszázadik gólját szerezte az Atlético Madriddal 2-2-re végződött spanyol bajnoki mérkőzésen. A katalán együttes és az argentin nemzeti válogatott csapatkapitánya abba a társaságba került, amelyet őelőtte csupán hatan alkottak – köztük Puskás Ferenc -, akik karrierjük alatt 700 vagy annál több gólt szereztek tétmérkőzésen.

A magyar futball leghíresebbje 754 mérkőzésén 746-szor volt eredményes, nálánál többször – a Marca spanyol sportlap kimutatása szerint – csupán hárman tudták bevenni az ellenfelek kapuját: a cseh Josef Bican (805 gól), valamint két brazil, Romario (772) és Pelé (767). A 33 éves Messi a hétszázból 70-et az argentin válogatott színeiben szerzett 138 meccsen, míg 630-at a Barca labdarúgójaként 724 fellépésén. A Marca a katalán alakulathoz kötődő statisztikáját ismertetve kiemelte, hogy Messi 252 gólpassznál tart 2004-es debütálása óta. A “hétszázasok” immár hétfős klubjában rajta kívül még egy aktív futballista található: a jelenleg a Juventust erősítő portugál Cristiano Ronaldo, aki 728 gólt szerzett pályafutása eddigi 1005 mérkőzésén.

A legeredményesebbek névsora:  

1. Josef Bican (805 gól/530 mérkőzés)
2. Romario (772/965)
3. Pelé (767/842)
4. Puskás Ferenc (746/754)
5. Gerd Müller (735/762)
6. Cristiano Ronaldo (728/1005)
7. Lionel Messi (700/862)

A nyári átigazolási szezon beköszöntével az argentin klasszissal kapcsolatban is felreppentek különböző híresztelések, de a Barcelona illetékese szerint Messi nem megy sehova

Lionel Messi nem fontolgatja távozását az FC Barcelonától – jelentette ki a spanyol futballbajnoki címvédő egyik illetékese a Cadena Sernek nyilatkozva. Josep Maria Minguella, aki a katalán elitklubnál az argentin világsztár szerződésével kapcsolatos ügyek felelőse, úgy fogalmazott a spanyol rádióadónak: biztos benne, hogy a hatszoros aranylabdás marad jelenlegi együttesénél. Az elmúlt napokban több médium is arról cikkezett, hogy a 33 éves játékmester otthagyja a gránátvörös-kékeket jelenlegi kontraktusa jövő júniusi lejártakor.

A távozásával kapcsolatos találgatásokat felerősítette az a hír, hogy Messi megszakította klubjával a szerződéshosszabbításáról szóló tárgyalásokat, mivel elégedetlen mind a saját, mind a csapat helyzetével, amely átengedte az első helyet a tabellán a Real Madridnak, négypontos hátrányba került az ősi riválissal szemben, ezzel alaposan megcsappant az esélye a címvédésre. Minguella magyarázata szerint csupán arról van szó, hogy Messi éppen a jelenlegi nehezebb szituációban, a La Liga küzdelmeinek hajrájában nem akar a szerződésével foglalkozni, hanem a játékra összpontosít. “A kontraktusa megújításáról később tárgyalunk” – nyilatkozott az illetékes. – “Sokszor volt alkalma távozni, és sosem tette meg “- mondta.

(MTI hír / kép: Кирилл Венедиктов – https://www.soccer.ru/galery/1055457/photo/733486, licenc: CC BY-SA 3.0)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük