Július 8-án latin zenével folytatódott a Müpa Autósmozi sorozata. Kelemen Barnabás hegedűművész és más előadók spanyol és argentin zenedarabokat bemutató hangversenyével folytatódott szerdán a Művészetek Palotája (Müpa) Autósmozi sorozata, amelynek programjában Vujicsics és a Söndörgő közös koncertje, valamint Random Trip fellépése is szerepel.

A Müpa melletti parkolóban a nézők egy óriáskivetítőn, autójuk biztonságában követhetik figyelemmel az épületben élőben zajló koncerteket, a vetítés hangját pedig az autó rádióján, a helyszínen megadott FM-sávon keresztül lehet fogni – olvasható a Müpa MTI-hez elküldött tájékoztatójában. A sorozat augusztus 8-i állomásán Kelemen Barnabás hegedűművész és más előadók spanyol és argentín dallamokat szólaltattak meg a Nemzeti Filharmonikusok kíséretében, Kesselyák Gergely vezényletével. Másnap a heti élő koncertek mellett a Metropolitan Opera közvetítésének ismétlését, valamint Lehár A víg özvegy című operettjét láthatta felvételről a közönség. Pénteken a világzene két rangos magyar zenekara, a délszláv zenei hagyományokat felelevenítő Vujicsics és Söndörgő közösen lépett fel vendégeikkel: Sebestyén Mártával, Tompos Kátyával és Tolcsvay Lászlóval. Szombaton sem maradtak autós-kulturális program nélkül a budapestiek; a Random Trip, Delov Jávor és DJ Q-Cee zenélt Zentai Márk, MC Kemon, Eckü, Wolfie, Busa Pista, Jónás Vera és Vitáris Iván közreműködésével.  

A Müpa parkolójában csaknem 130 autó fér el: járművenként 4000 forintért – hozzávetőlegesen 13 és fél amerikai dollárért – kizárólag online lehet jegyet váltani az előadásokra az adott koncert kezdéséig. Egy kocsiban több utas is tartózkodhat, betartva a személyautó kapacitására vonatkozó szabályokat.

(A cikk az MTI jelentése nyomán készült / kép: Thaler Tamas, CC BY-SA 4.0)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük