Üdvözöljük az új Dél-amerikai Magyar Hírlap internetes oldalán! Hosszú idő, immáron több, mint hat év telt el azóta, hogy az utolsó dél-amerikai magyar újság megjelent. Az Argentínai Magyar Hírlap hosszú időre az utolsó lámpás volt a dél-amerikai magyarság számára. Sok minden megváltozott az elmúlt húsz évben – épp úgy a dél-amerikai magyarság életében, mint a világban. Nem hisszük, hogy a kontinens nagyobb magyar kolóniáival rendelkező országaiban az évről-évre romló gazdasági körülmények közt egy magyar nyelvű, nyomtatott lap anyagilag megállná a helyét. Ettől függetlenül, felvállalva a vele járó veszteségeket, elindul a rendszeres nyomtatott kiadásunk is.

Az áprilisi nulladik lapszám sikere rávilágított, hogy sokak számára a mai világban is rendkívül fontos a nyomtatott újság. Számukra jó hírünk van: 2020 augusztus 20-án jelenik meg havilapként az első nyomtatott szám Paraguayban. Ma már az Internet az elsődleges információforrás és mi sem szeretnénk a múlt egy nosztalgiát kereső, megsárgult darabjává válni. A nyomtatott szám a legfontosabb történéseket összefoglaló, exkluzív cikkekkel és interjúkkal megjelenő lap lesz – egyfajta prémium termék – míg a napi híreket az online felületen olvashatják majd. Gyorsan változó világunkban még egy hetilap is óriási késést jelentene a napi hírek számára, nemhogy egy havilap.

Az Internet manapság – bár Dél-Amerikában még van mit fejleszteni az összeköttetéseken – gyakorlatilag mindenhova eljut. A légiposta és a papír kora lejárt – és ha meg is van a szépsége, a régió magyar nyelvű tömegmédiájává mégsem válhatunk több tíz-, vagy száz dolláros előfizetői díjak mellett. Az ingyenességben hiszünk – így az új Dél-amerikai Magyar Hírlap webes felülete teljesen ingyenes lesz az olvasóink számára. A webes portálon a kontinens magyarjaihoz szeretnénk szólni, de épp úgy a kontinens magyarjairól is szeretnénk a világ magyarsága számára hírt adni – mint ahogy az otthoni magyarok számára is szeretnénk egy átfogóbb képet mutatni Dél-Amerika magyar vonatkozású történéseiről. Kérem, kövessék utunkat azzal a szeretettel, amivel mi a lapot – sokan önkéntesként, a munkánkon felül – készítjük Önöknek!

Lantos István
főszerkesztő

2 thoughts on “2020 augusztus 20-án indul az új Dél-amerikai Magyar Hírlap”
  1. Kedves Felhasználók! Lehetőséget biztosítunk a tisztelt Olvasóink számára a cikkek kommentálására. Kérjük, ossza meg velünk a véleményét!

  2. Üdvözlet Magyarországról!
    Kívánom, hogy sikeres legyen a lap! Jó dolog, hogy az innen “fényévekre” lévő Dél-Amerikáról első kézből, magyar nyelven vannak hírek, mind az ottani világról, mind az ott élő magyarságról!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük